2 3 4 5

De bloemen van Piet Mondriaan en Cy Twombly

Wil je graag weer wat inspiratie en vind je het prettig om in je eigen tempo en op je eigen tijd thuis te tekenen?

Dan kan wel kan je deze extra uitgebreide THUISLES bestellen. Voor al wat ervaren tekenaars.

  

De workshop bestaat uit verschillende onderdelen:

1 inleiding over het leven en de bloementekeningen van de Nederlandse kunstenaar Piet Mondriaan 

kijk- en maak opdrachten 

inleiding over het leven en de bloementekeningen van de Amerikaanse kunstenaar Cy Twombly

+ kijk-en maakopdrachten

Je werkt in deze lessen aan meerdere persoonlijke bloementekeningen.  Je maakt nog bewust[er] gebruik van je eigen handschrift, kleurgebruik en keuze voor bepaalde tekenmaterialen. Het ontdekken en verwonderen staat centraal. En het werk van de Twombly en Mondriaan zullen je helpen om ook nieuwe wegen te proberen.

Prijs p.p.: nu in corona tijd: 50 € [incl BTW]

Deze workshop is niet voor beginners, maar voor al wat ervaren tekenaars, die graag geinspireerd willen worden om zelfstandig aan het werk te gaan.

Wat je nodig hebt:

Twee verschillende bloemen, met niet té lange stelen. Elk in een kleine vaas of een flesje. Een uitgebloeide bloem er bij is ook mooi. De stelen knip je zo af dat ze iets lager zijn dan ooghoogte als je zit. Of…als je graag een lange bloemsteel wilt tekenen, dan zet je vaasje wat verder van je af, zodat je er goed zicht op hebt.

Tekenpapier: 5 vellen A4 en en 3 vellen A3 is meer dan genoeg, hou je van groot werken, dan ook 1 a 2 vellen  A2. Een niet te gladde soort tekenpapier is fijn, dan kan je meer variatie krijgen in de grijstonen van je potlood. Kies een mooie studiekwaliteit, bijv een tekenblok van 180 grs – 200 grs Schut of Accademia van Fabriano.

Een paar verschillende grafietpotloden bijvoorbeeld B, 2B en 6B. Houtskool. Kneedgum en gewone gum. Eventueel een paar pastelkrijtjes of kleurpotloden. Ander eigen tekenmateriaal mag natuurlijk ook

Wil je deze les bestellen? Stuur me dan een mail naar mail@emmybergsma.nl